Näyttelyt

Handmade os. D4a 
Kätevä & Tekevä nostaa kädentaitajat estradille tapahtumaan toteutettavassa Handmade-näyttelyssä. Messuyleisö pääsee äänestämään töiden joukosta oman suosikkinsa Vuoden Uudeksi Jutuksi. 

Louhikkokollektiivin perinnekulttuurinäyttely os. D3a
Tunnetko vanhoja käsityötekniikoita? Messuilla toteutettavassa näyttelyssä pääset tutustumaan näistä kuuteen. Mukana ovat puulusikka, muinaistekstiili, taonta, tuohi, nauhat ja nyörit sekä rengaspanssarit. Lisäksi mukana on Louhikon Kirsi Vahteran metalliteoksia ja Tapio Kangasniemen puuveistoksia. Näyttelyn yhteydessä järjestetään myös Tomi Kuisman luovan kirjoittamisen runotyöpaja. Työpaja on yleisölle maksuton.

Suomen suurin villasukka Sisääntuloaulassa
Tule arvaamaan kengännumero jättisukalle ja osallistu arvontaan.

Eveliina Aakkula os. D4d
Millaista on tehdä hääpukunsa itse? Eveliina virkkasi hääpukuaan yhdeksän kuukautta, ja mekko oli täysin valmis viikko ennen hääpäivää. Tule tapaamaan upean asun tekijä luomuksensa kanssa. Eveliina paikalla lauantaina klo 11, 13 ja 15 sekä sunnuntaina klo 12 ja 14.

Nukkekodin nukkekodit ja Leirielämää E-hallissa
Päijät-Hämeen Nukkekotiharrastajat ry kokoaa messujen yhteyteen kaksi viehättävää näyttelykokonaisuutta. Toinen näyttelyistä kootaan harrastajien kokoamista ja sisustamista pikkuruisista 1:144-kokoisista Nukkekodin nukkekodeista. Talot ovat esillä pienillä pöydillä ja tasoilla, joiden ympärille on kerääntynyt nukkeyleisöä katselemaan tätä 1:12 kokoista nukkekotinäyttelyä. Toinen näyttelykokonaisuus muodostuu viime kevään Leirielämää-pienoishuonekilpailun töiden ympärille. Näyttelystä muodostuu yksityiskohtia sisältävä maisemamiljöö, jossa on muun muassa leirintä- ja karavaanarialue, partio- ja koululaisleirit, aavikkoleiri, mustalaisleiri, intiaanileiri, laavuja ja telttailijoita.

Tiirismaa Crafts os. D1c ja D6c
Tiirismaan peruskoulun taitavat oppilaat esittäytyvät käsintehtyjen installaatioidensa kautta.

Sirkan maailma E-hallissa
Tekstiilitaiteilija Sirkka Könönen (1947-2018) sai valtion taideteollisuuspalkinnon 1992 ja vuoden tekstiilitaiteilijaksi hänet valittiin 1993. Sirkka tunnetaan etenkin käyttötekstiilien suunnittelusta, varsinkin neuleistaan. Vuosituhannen vaihteessa hän ryhtyi lisäksi tekemään omin käsin "fantasiakakkuja" etenkin kierrätysmateriaaleista, usein hyvin kantaa ottaen.
Taito Kymenlaakson järjestämänä on esillä pienimuotoinen "kakkunäyttely", jonka ohessa on myynnissä taiteilijan jäljellä olevia neuleita.

 

Yleistä
Aukioloajat:
3.11.2018 klo 10-17
4.11.2018 klo 10-16
Tapahtumapaikka:
Sisäänpääsy:
Aikuiset ennakkoon 10 € (kassalta 12 €)
Eläkeläiset ja työttömät 10 €
Opiskelijat, lapset (7-15v.) 10 €
Alle 7v. veloituksetta
Ryhmälippu (minimi 10 hlöä) ennakkoon 8 euroa (kassalta 10 €)
Sotaveteraanit veloituksetta
Pysäköinti 8 € kassalta
Etusivu Ohjelma Näytteilleasettajat Ilmaiset messubussit Ravintolapalvelut Näyttelyt Kivi- ja korumessut Lahti Touring Car Challenge Nukkekoti- ja nukkemessut Käsityökortteli Merkityskirjat Nenäpäivä Kätevässä Lasten Kätevä & Tekevä Porukalla messuille! Saitko messukutsun? Näytteilleasettajille Markkinointimateriaali

Yhteistyökumppanit

Saitko messukutsun?