Näkemistä, tekemistä ja kokemista kaikenikäisille vaikka koko viikonlopuksi!

Monipuolistunut Kätevä-Tekevä-Lukeva 2014 onnistui yli odotusten! Kädentaitoihin, kädentaitajien tuotteisiin, harrasteisiin ja lukemiseen keskittyneessä tapahtumassa vieraili kahden messupäivän aikana lähes 9 000 kävijää. Katso viikonlopun Messustudion taltioinnit TÄSTÄ

Kätevä-näytöskeittiön reseptit

Kätevä - yksi suurimmista kädentaitotapahtumista Suomessa - saa jälleen rinnalleen kaksi kiinnostavaa messutapahtumaa; harrastuksia monipuolisesti kokoavan Tekevän ja lukemisen uusiin ja perinteisiin muotoihin keskittyvän Lukevan. Viime syksynä niin messuyleisöltä kuin näytteilleasettajiltakin positiivisen vastaanoton saanut tapahtumakolmikko täydentyy tänä syksynä vielä neljännellä kokonaisuudella, Kansainvälisillä Kivi- ja korumessuilla.

Messuvieraat pääsevät kaikkiin neljään tapahtumaan samalla lipulla.

Käy katsomassa viime syksyn Kätevä-Tekevä-Lukeva -Messustudion tunnelmia

KÄTEVÄ

Kätevä kokoaa yhteen valtakunnan käsityöyrittäjät ja kädentaidoista kiinnostuneen messuyleisön. Pääosassa messuilla ovat kotimaiset käsityö- ja askartelutuotteet satojen yrittäjien voimin. Tarjolla oleva tuotevalikoima kattaa laajasti koko käsityöalan: käsityömateriaalit, korut, koristeet, käyttötavarat, lelut, työkalut, vaatteet ja asusteet niin ihmisille kuin lemmikeillekin, kodintekstiilit, lahjatavarat, taide ja herkut. Kattavan tuotetarjonnan lisäksi nähtävää, koettavaa ja uusia ideoita tarjoaa upea ohjelmasisältö tanssi- ja muotiesityksineen, monipuolisine työnäytöksineen ja työpajoineen sekä näyttelyineen.

Kätevän uutuusteemana on tänä vuonna herkullinen Kädentaidot keittiössä.
Päijät-Hämeen keittiömestarit vieraineen loihtivat Keittiömaailma -näytöskeittiössä makeita sekä suolaisia herkkuja ja tarjoavat uusia idoita vaikkapa pikkujoulupöytään!

TEKEVÄ

Tekevä kokoaa harrastukset ja innokkaat harrastajat saman katon alle. Pienoisrautatiet, RC- autot ja –lennokit, nukkekodit ja muut mielenkiintoiset harraste-esittelyt luovat puitteet monipuoliselle koko perheen tapahtumalle. Luvassa on laaja tuotetarjonta, mielenkiintoisia kisailuja ja näyttäviä esityksiä, sekä runsaasti tietoa ja testausmahdollisuuksia uusista harrastuksista kiinnostuneille ja aloitteleville harrastajille. Tänä vuonna tapahtumassa on viime vuotista laajemmin mukana myös liikuntaharrastusten esittelyä ja lajinäytöksiä.

LUKEVA

Lukeva on paitsi innokkaiden lukijoiden kohtauspaikka myös paikka innostua lukemisesta. Lukeva kerää messuvieraat kuuntelemaan ja keskustelemaan lukemisesta ja sen eri muodoista. Uusia näkökulmia lukemiseen tarjotaan mm. kirjailijahaastattelujen ja julkisuuden henkilöiden omien lukukokemusten kautta. Tapahtuma auttaa kävijöitä löytämään uusia laadukkaita lukukokemuksia ja innostaa myös nuoria lukemisen pariin. Tapahtuman teemana on tänä vuonna "Lukeminen kuuluu kaikille".

Tapahtumakolmikon yhteydessä järjestettävät Kansainväliset Kivi- ja korumessut tarjoavat mahdollisuuden nähdä, mihin kaikkeen kivi hioutuu. Tapahtumassa on kattavasti esillä luonnonjalokiviä, hiottuja jalokiviä, fossiileja, raakamineraaleja sekä kivestä tehtyjä koruja, koriste- ja käyttöesineitä. Kivi- ja korumessuille voivat messuvieraat myös itse tuoda omia kiviään tunnistettavaksi. Kivi- ja korumessut järjestää Lahden Kivikerho.

Pyhäinpäivä-viikonloppuna järjestettävä tapahtumakokonaisuus tarjoaa messuvieraille aikaa tutustua messujen monipuoliseen sisältöön ja mainion mahdollisuuden tehdä isänpäivä- ja joululahjaostoksia!

 

Yleistä
Aukioloajat:
la 1.11.2014 klo 10-17
su 2.11.2014 klo 10-16
Tapahtumapaikka:
Sisäänpääsy: Aikuiset 12 €
Kahden päivän lippu 18 €
Opiskelijat, lapset (7-14-vuotiaat),
eläkeläiset 8 €
Perhelippu 32 €
(2 aikuista+alle 15-vuotiaat lapset)
Alle 7-vuotiaat aikuisen seurassa veloituksetta
Ryhmälippu (min.10 hlöä) 8 € hlö
Pysäköinti 5 € kassalta
Etusivu Ohjelma Näytteilleasettajat Lahti Touring Car Challenge Hollo & Martta Kivi- ja korumessut Nukkekoti- ja Nukkemessut Ilmainen bussikuljetus Porukalla messuille! Näytteilleasettajalle English

Yhteistyökumppanit

Saitko messukutsun?