Muoviteollisuuden kansainvälinen erikoistapahtuma

Muovimessut kokoavat alan kansalliset ja kansainväliset yritykset sekä ammattilaiset uudistuneeseen Lahden Messukeskukseen 12.-14. marraskuuta 2014

Lahden Messut Oy:llä on pitkäaikainen osaaminen ja kokemus muovialan erikoismessujen järjestäjänä. Muovimessujen järjestäminen Lahdessa aloitettiin vuonna 1986 Muoviaika -nimellä. Vuosien saatossa nimi kehittyi Muovi Plastics –messuiksi. Joka kolmas vuosi Lahden Messukeskuksessa järjestettävät muoviteknologian erikoismessut on alan oma kohtaamispaikka. Vuonna 2011 tuhannet alan ammattilaiset tutustuivat tapahtuman kattavaan sisältöön sekä muoviteollisuuden tuotteisiin ja palveluihin.

Muovialan ammattilaisille, opiskelijoille ja muovialasta kiinnostuneille suunnatuilla Muovi Plastics –messuilla on esillä koneiden ja oheislaitteiden sekä materiaalien lisäksi myös lujitemuovi- ja komposiittiteollisuus sekä puolivalmisteiden, muottien ja muovituotteiden valmistajat.

Kattava seminaarisisältö osana messuja
Messujen yhteydessä toteutettava seminaarikokonaisuus antaa kattavan kuvan muovikentän kehityksestä sekä uusista käyttökohteista ja innovaatioista. Seminaarien asiantuntijaluennoitsijat tarjoavat mm. faktoja kierrätyksestä ja uusiutuvista raaka-aineista sekä esittävät yliopistoissa ja tutkimuskeskuksissa saavutettuja tuloksia ja luovat katsauksen muovin tulevaisuuteen. Seminaarit soveltuvat niin alan toimijoille kuin myös muille muovialasta kiinnostuneille.

Keskiviikkona 12.11. MuoviPlastics -messuille saapuu kasvuhakuisille pk-yrityksille suunnattu, kaikille avoin Team Finlandin valtakunnallinen Rohkeutta on! -kiertue.

Myös muovin ohjelmalavalla tapahtuu jokaisena messupäivänä. Perjantain ohjelmakokonaisuus MuoviDesign - askeleen edellä on suunnattu erityisesti opiskelijoille sekä yleisesti muovialasta kiinnostuneelle kohderyhmälle.

Teollinen 3D-työpaja
Tuottajasta tuotekehittäjäksi -hanke
tuo messuille Teollisen 3D-työpajan, joka tarjoaa uusia tapoja muuttaa ideat kaupallisiksi tuotteiksi nopeasti, ekologisesti ja pienemmin kustannuksin.  
Tuottajasta tuotekehittäjäksi on Lahden Messut Oy:n hallinnoima Hämeen ELY-keskuksen ESR-rahoitteinen hanke. Työpajan toteutuksesta vastaa Suomen Muotoilusäätiö.

Alan johtavat järjestöt messujen yhteistyökumppaneina:

Muoviteollisuus ry.
Alan merkittävin yritysjärjestö, jonka päätehtäviä ovat alan edunvalvonta ja viranomaisasiat. Järjestöön kuuluu yli 100 jäsenyritystä.

Muoviyhdistys ry.
Muovialan henkilöjäsenjärjestö, jonka noin 1 300 henkilöjäsentä edustavat yli 800 muovialalla toimivaa yritystä. Yhdistyksen tehtävänä on huolehtia alan sisäisestä informaatiosta.

Yleistä
Aukioloajat:
ke 12.11. klo 10-17
to 13.11. klo 10-17
pe 14.11. klo 10-16
Tapahtumapaikka:
Sisäänpääsy:
Vapaa sisäänpääsy ennakkoon tai paikan päällä rekisteröitymällä
Ilmainen pysäköinti
Etusivu Ohjelma Näytteilleasettajat Näytteilleasettajat 3D-työpaja Press English Näytteilleasettajille

Yhteistyökumppanit

Oletko saanut messukutsun? Syötä koodi (kirjain + 8 numeroa) kortin ylälaidasta tähän

Saitko messukutsun?