3DLahti messuilla

Viisi Lahden seudun yritystä sekä Koulutuskeskus Salpaus yhdistävät osaamisensa projektissa, jossa kokeillaan 3D-tulostuksen mahdollisuuksia piensarjavalmistuksessa. Muovi&Pakkaus -messuille toteutetaan pikavalmistukseen perustuvan minitehdas, joka havainnollistaa toimintatavan mahdollisuuksia piensarjatuotannossa. 3DLahti-osaston minitehtaassa pääsee tutustumaan myös niin sanottuihin hybridimuotteihin, joissa perinteisiin ruiskuvalumuotteihin on istutettu 3D-printatut insertit. Ruiskuvalettavat ja 3D-tulostettavat tuotteet joutuvat lopulta laatukontrolliin.  

Aikaa ja kustannuksia säästäen, laadusta tinkimättä – paikallisesti
Uudenlaisilla toimintamalleilla ja valmistustavoilla voidaan vähentää tuotteisiin, varastoihin ja muotteihin sitoutunutta pääomaa merkittävästi. Prototyyppien valmistuksen lisäksi 3D-tulostus on vaihtoehto myös piensarjavalmistuksessa: nopea toimitusaika ja merkittävästi matalampi kustannustaso tuovat kilpailukykyiset sarjat kaikenkokoisten yritysten saataville, hyödyntäen suomalaista työtä ja osaamista.

Hanketta rahoittavat ELY-keskus ja Lahden Seudun Kehitys LADEC Oy.

 

          

 

Yleistä
Aukioloajat:
20.4.2017 klo 10-17
21.4.2017 klo 10-16
Tapahtumapaikka:
Sisäänpääsy: Ilmainen sisäänpääsy rekisteröitymällä
Etusivu Ohjelma Ravintolapalvelut 3DLahti messuilla ExpoHack-Keksi kierrätys uudestaan! Hyödynnä kokemus Kouluttaudu messuilla Tiedotteet Näy messuilla! Näytteilleasettajille English

Yhteistyökumppanit

Saitko messukutsun?